İstanbul Caz Festivali'nde Genç Caz+ Rüzgarı


İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından bu yıl 31.'si düzenlenen İstanbul Caz Festivali'nde, sahne alıp albüm kaydedecek olan Genç Caz+ grupları belli oldu!

ALÂN, Blue Kiss Collective, Boba Quartet, Mojo 5, Zekeriya Şahiner Quartet ve Zozeï; Salon İKSV’de gerçekleştirilen değerlendirme konseriyle 22. kez düzenlenen Genç Caz+ programında yer alacak gruplar arasında yer alıyor.

Genç Caz+ grupları, 6, 7, 13 ve 14 Temmuz tarihlerinde Beylikdüzü Yaşam Vadisi, Beşiktaş Sanatçılar Parkı, Küçükçekmece Göl Kenarı Amfi Tiyatro ve Şişli Habitat Parkı’nda ücretsiz olarak düzenlenecek Parklarda Caz etkinliklerinde sahne alacaklar. Ayrıca, bu grupların özgün eserleri Genç Caz+ 24 albümünde de yer alacak.

Genç Caz+ Hakkında Bilmeniz Gerekenler

2003 yılından bu yana düzenlenen Genç Caz, Türkiye’deki 28 yaş altı amatör veya yarı profesyonel genç müzisyen ve topluluklara sahneye çıkma fırsatı sunuyor. İstanbul Caz Festivali kapsamında gerçekleştirilen bu programda genç sanatçılar; funk, R&B, neo-soul, elektronik müzik ve hip-hop gibi çeşitli müzik tarzlarında kendilerini ifade edebiliyor. Üstelik festival sonrası yayımlanan Genç Caz+ albümünde yer almaya da hak kazanarak profesyonel müzik dünyasına ilk adımlarını atıyorlar. 

Kurulda Yer Alan İsimler

2024 Genç Caz+ seçici kurulu, müzik profesyonellerinden oluşuyor. Bu yılın seçici kurulu üyeleri arasında müzisyenler Ayşe Tütüncü, Selen Gülün, Çağıl Kaya, Okan Kaya, Volkan Öktem, radyo programcısı Dr. Hakan Rauf Tüfekçi, yazar Yekta Kopan, Sony Music Türkiye Genel Müdürü Özden Bora, Akra Caz Festivali Direktörü Kadir Dursun, müzik profesyoneli Ahmet Uluğ ve İstanbul Caz Festivali Direktörü Harun İzer yer alıyor.

Yolu Genç Caz+’dan Geçenler

Geçmiş yıllarda Genç Caz+ programında yer almış birçok genç sanatçı ve topluluk, uluslararası arenada önemli başarılar elde etti. Bu isimler arasında Ece Göksu, Ozan Musluoğlu, Cem Tuncer, Çağrı Sertel, Gevende, Cihan Mürtezaoğlu, Batuhan Şallıel, Anıl Şallıel, Volkan Topakoğlu, Deniz Taşar, Başak Yavuz, Tolga Erzurumlu, Eylül Biçer, Can Tutuğ, Sanat Deliorman, The Kites, Cazzip Project, İpek Dinç ve Büşra Kayıkçı gibi müzisyenler bulunuyor.


29.04.2024

Diğer Haberler

Venedik Bienali 60. Uluslararası Sanat Sergisi: “Yabancılar Her Yerde”

Venedik Bienali 60. Uluslararası Sanat Sergisi, Arsenale ve Giardini olmak üzere iki ana sergi mekânında gerçekleştirilecek.

DEVAMINI GÖR

Fark yaratan illüstratif tasarımlar: Jonathan Adler X Angelica Hicks

Jonathan Adler’in lüks tasarım çizgisi ile Angelica Hicks’in illüstratif başarısındaki birleşimden doğan yeni bir iş birliği: Jonathan Adler X Angelica Hicks

DEVAMINI GÖR

2024’ün Öne Çıkan Sanat Etkinlikleri

DEVAMINI GÖR

New York’a saygı duruşunda: Dior

2024 Sonbahar koleksiyonuyla Dior, Paris ve New York kültürlerini Marlene Dietrich’den aldığı ilhamla harmanlıyor.

DEVAMINI GÖR