Osaka'da Lezzet Yolculuğu


Seyahatlerinizde bilindik rotaların aksine bir yer arıyorsanız Osaka, aradığınız `o yer` olabilir. Osaka, Japonya'nın Kansai bölgesinde bulunan ve `Milletin Mutfağı` olarak bilinen bir yer.

Dünyanın en ünlü yemek destinasyonlarından biri olan bu yer, sokak yemekleri pazarlarından lezzetli Takoyaki ve ünlü Okonomiyaki restoranlarına kadar çeşitli yiyecekler sunar. Bu şehir yemekleriyle o kadar ünlüdür ki, buranın kendine özgü bir sözü de vardır: Osaka no kuidaore. Yani, "Borca düşene kadar Osaka'da yemek ye".  Japonya'da ve dünyada gastronomi turizmi açısından önemli bir yere sahip olan Osaka'da Uzak Doğu'nun kültürel yemek seçkisini de deneyimleyebilirsiniz. 2025’te World Expo’ya ev sahipliği yapacak Osaka’yı siz de rehberinize ekleyebilirsiniz. 

Osaka'daki sokak yemekleri pazarlarını gezmek, şehrin kültürel ve gastronomik zenginliği keşfetmeniz için en iyi aktivitelerinden biri. Peki burda hangi pazarlara gidebilirsiniz?

Kuromon Ichiba Market:

Osaka'nın en ünlü pazarlarından biri olan Kuromon Ichiba Market, lezzetli sokak yiyecekleri ve geleneksel Japon yemekleri denemeniz için ideal yerlerden biri. Burada taze deniz ürünleriden meyve sebzeye, atıştırmalıklardan hediyelik eşyalara pek çok şey bulabilirsiniz.

Dotonbori:

Dotonbori, Osaka’daki sembolik yerlerden biridir ve birçok restorana, sokak satıcısına ve bara ev sahipliği yapar. Bu bölgede Takoyaki ve Okonomiyaki başta olmak üzere Japon mutfağının en sevilen lezzetlerini tadabilirsiniz.

Shinsekai:

Shinsekai bölgesi, geleneksel Japon pazarları ve sokak yiyecekleriyle dolu bir yer. Burada Osaka'nın yöresel lezzetlerini deneyimlerken şehrin sokak yaşamını da keşfedebilirsiniz.

Tsuruhashi Market:

Tsuruhashi, Osaka'nın Kore Mahallesi olarak bilinen bir pazar olarak karşımıza çıkar. Kore mutfağına özgü yiyeceklerin bulunduğu bu alanda, geleneksel Kore yemeklerini ve atıştırmalıklarını deneyimleyebilirsiniz.


21.05.2024

Diğer Haberler

2024’ün Seyahat Trendleri

Günümüzün seyahat trendleri, derin deneyimlerin ve içsel denge arayışının öne çıktığı bir döneme evriliyor.

DEVAMINI GÖR

Peach Fuzz ile Evinizde Bahar Esintisi

Tazeliği ve canlılığıyla gelen bahar mevsiminin enerjisini ev dekorasyonunuzda da yansıtmanız mümkün.

DEVAMINI GÖR

Doğayla Bütünleşen Estetik: Dış Mekân Tasarımı

Balkonlar, teraslar ve bahçeler; yaşam alanımızın dışında konforlu bir kaçış noktası sunarlar.

DEVAMINI GÖR

Yaşam Alanınızı Fang Shui’ye Göre Dekore Edin

Feng Shui, Çin kültüründe binlerce yıllık geçmişe sahip olan ve mekanların enerjisini dengelemek için kullanılan bir felsefedir.

DEVAMINI GÖR