Yaşam Alanınızı Fang Shui’ye Göre Dekore Edin


Feng Shui, Çin kültüründe binlerce yıllık geçmişe sahip olan ve mekanların enerjisini dengelemek için kullanılan bir felsefedir.

Bu felsefede yaşam alanlarının sadece fiziksel yapıları değil, içinde yaşayanların ruh hallerini ve enerjilerini de etkilediğine inanır. Feng Shui ilkelerine göre tasarlanan yaşam alanlarında daha dengeli, uyumlu ve pozitif bir enerji akışı sağlanarak iç huzurun artırılabileceğine inanılır. Gelin, Feng Shui felsefesine göre ev dekorasyonunun nasıl olması gerektiğine bir göz atalım…

Evinizin Girişi

Yaşam alanınızdaki enerji akışını etkileyen en önemli noktaların başında evinizin girişi geliyor. Bu felsefeye göre kapı önünün dağınık olması büyük bir sorun olarak görülür ve olumlu enerjinin eve girmesini engellediğine inanılır. Bu noktayı en minimal şekilde dekore edip daha ferah bir alana dönüştürmeniz gerekir. Girişin geniş, aydınlık ve davetkar olması önceliğiniz olmalı. Bitkilerin güzel enerjisine yer vermek kapınızın girişi için güzel bir opsiyon olurken kapıya doğru kullanacağınız aynanın uğursuzluk getireceğine inanılır. 

Renk Seçimi

Renklerin insanlar üzerinde önemli bir etkiye sahip olduğunu biliyoruz. Ancak bu durum Feng Shui'ye göre çok daha önemli bir konu. Bu felsefeye göre renkler enerji taşır ve her oda için uygun renk seçimleri yapmak önemlidir. Örneğin, oturma odası için sıcak tonlar tercih edilirken, yatak odası için daha sakin renklerin kullanılması önerilir. Bunu biraz daha detaylandıracak olursak renkler hakkında bu detaylara ulaşıyoruz: Mavi ve siyah, su enerjisi ile ilişkilendirilir ve iç huzuru destekler. Kırmızı, ateş elementiyle bağlantılıdır ve hayat enerjisini destekler. Yeşil, gelişim enerjisini ve hareketi simgelerken, sarı neşe ve umut verir. Beyaz ve metalik renkler ise saflığı temsil eder ve dikkat odaklanmasını destekler. Tüm bunları göz önünde bulundurup evinizdeki renklere bu prensibe göre önemlidir. 

Mobilya Düzeni

Evdeki mobilyaların düzeni ve yerleşimi de Feng Shui'ye göre en önemli konulardan biridir. Burada mobilyaların odak noktaları oluşturması ve odanın enerjisini akışını desteklemesi önemlidir. Üstelik mobilyaların keskin köşeleri olmaması da özen göstermeniz gereken hususlardan. Kapı yoluna hiçbir nesne yerleştirmemeniz ve odanızdaki ana kanepeyi duvara yaslamamanız gerektiğinin altını da özellikle çizebiliriz.

Bitkiler ve Doğal Elementler

Doğal bitkiler, taşlar ve diğer doğal elementler, evdeki enerjiyi dengelemek için kullanılabilir. Bitkilerin odalara yaşam ve canlılık kattığına inanılırken, taşlar da denge ve huzur getirebilir.

Işık ve Aydınlatma

Evdeki aydınlatma sistemi de Feng Shui'ye göre oldukça önemlidir. Doğal ışık alabilecek şekilde pencerelerin açık olması tercih edilir. Ayrıca odalarda yumuşak aydınlatmalar kullanılmalıdır. Aydınlatmanın doğru şekilde düzenlenmesi, evinizdeki enerji akışını ve atmosferi olumlu yönde etkiler.

Eşya Seçimi

Evde bulunan eşyaların ve dekoratif objelerin seçimi de Feng Shui'ye göre belirlenir. Odalarda sade ve temiz bir görünüm sağlayacak eşyalar tercih edilmelidir. Aşırı eşyadan kaçınılmalı ve her eşyanın özenle seçilmesine dikkat edilmelidir.


21.05.2024

Diğer Haberler

2024’ün Seyahat Trendleri

Günümüzün seyahat trendleri, derin deneyimlerin ve içsel denge arayışının öne çıktığı bir döneme evriliyor.

DEVAMINI GÖR

Peach Fuzz ile Evinizde Bahar Esintisi

Tazeliği ve canlılığıyla gelen bahar mevsiminin enerjisini ev dekorasyonunuzda da yansıtmanız mümkün.

DEVAMINI GÖR

Doğayla Bütünleşen Estetik: Dış Mekân Tasarımı

Balkonlar, teraslar ve bahçeler; yaşam alanımızın dışında konforlu bir kaçış noktası sunarlar.

DEVAMINI GÖR

Osaka'da Lezzet Yolculuğu

Seyahatlerinizde bilindik rotaların aksine bir yer arıyorsanız Osaka, aradığınız `o yer` olabilir. Osaka, Japonya'nın Kansai bölgesinde bulunan ve `Milletin Mutfağı` olarak bilinen bir yer.

DEVAMINI GÖR