Sürdürülebilir modada büyük adımlar


Stella McCartney, COP28 İklim Konferansı’ndaki sergisinde 15 farklı sürdürülebilir malzemeyle yepyeni bir bakış açısı sunuyor.

Çağın en önemli kavramlarından biri olan sürdürülebilirlik, gastronomiden dekorasyona, mimariden modaya kadar geniş bir kapsamda değerlendiriliyor. Moda endüstrisinde de bu sürdürülebilir bakış açısının iyiden iyiye yerleştiği bazı büyük adımları incelemeye alıyoruz. COP28’deki Sürdürülebilir Pazar projesine katılan dünyaca ünlü moda tasarımcısı Stella McCartney, bu iklim konferansı sergisi kapsamında 15 farklı sürdürülebilir malzemeyle dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. 

“Mevcut en ileri ve yakında kullanıma sunulacak teknolojilerin olanaklarının” sergilendiği projede, moda endüstrisinin yeni bir dönüşüme gireceği de konuşuluyor. Plastik, hayvan derisi ve kürk gibi moda materyallerine sürdürülebilir alternatifler sunulması amaçlanıyor. Bu yeni malzeme dünyasıyla ilgili ise Stella McCartney, oldukça heyecanlı:

“Moda endüstrisi küresel sera gazı emisyonlarının yüzde 8’ini oluşturuyor. Sektörün geleneksel olarak çalıştığı sınırlı malzemelerin ötesine geçerek alternatiflerle yaratıcı ve yenilikçi olmamız gerekiyor. Bu hedefler doğrultusunda iş birliği içinde çalışabilirsek, gezegenimizi geri kazanmak yerine yeniden canlandıracak şekilde üretmeye başlayabiliriz.”


04.01.2024

Diğer Haberler

2024'te Lüks Restoranları Dönüştürecek Trendler

2024 yılında lüks restoranlar, müşteri deneyimini daha da iyileştirmek ve çağa ayak uydurmak adına pek çok dönüşümden geçiyor.

DEVAMINI GÖR

House of Marley: Müzikte Sürdürülebilirliğin Öncüsü

Marley ailesiyle iş birliği içinde oluşturulan House Of Marley, 2010 yılından bu yana sürdürülebilir kaynaklı tasarımlara imza atmaya devam ediyor.

DEVAMINI GÖR

2024’ün Sürdürülebilirlik Trendleri

Sürdürülebilirlik kavramı gün geçtikçe hayatımızın merkezine yerleşmekte.

DEVAMINI GÖR

Geri Dönüşüm Çağında Lüks

Tiffany & Co.’nun Singapur Changi Havaalanı'ndaki yeni mağazası; geri dönüştürülmüş okyanus plastiği kullanılarak, 3D yazıcı teknolojisiyle üretilmiş mercan esintili cephesi ile sürdürülebilirliğe vurgu yapıyor.

DEVAMINI GÖR