Dijital meditasyon


Refik Anadol'un 'Unsupervised' isimli eseri, New York'taki The Museum of Modern Art (MoMA) koleksiyonuna katılan ilk NFT eser oldu.

Bir makine MoMA'nın derinliklerine daldığında, ne tür bir düş kurar? Yeni medya alanında ürettiği eserleri ve kamuya açık enstalasyonları ile tanınan sanatçı Refik Anadol, yapay zeka ile donatılmış bir akıl kullanarak MoMA'nın 200 yılı aşkın sanat mirasını yorumlayıp dönüştürdü.

İzleyicileri dijital bir büyüyle sarıp sarmalayan ve müzede sergilenen 'Unsupervised' isimli eseriyle müzenin kalıcı koleksiyonuna dahil olan Anadol, bu eserini MoMA'nın efsanevi koleksiyonuna ait kamuya açık verileri sofistike bir makine öğrenimi modeliyle yorumlayarak üretti.

Modern sanatın tarihini yeniden hayal ederken olmuş olabilecekleri ve gelecekte olabilecekleri düşleyen 'Unsupervised' enstalasyonu, müzenin Gund Holü'nün çevresel etkilerinden de ilham alıyor. Mekandaki ışığın değişimi, hareketin ritmi, akustiğin dansı ve dışarıdaki hava durumunun melodiye eklediği dokunuşlar eseri benzersiz kılıyor. Blok zincir üzerine kodlanmış bu sanat eseri Anadol'un belleği gelecekle birleştirmenin ve görünmeyeni görünür kılmanın yollarını arayışının bir tezahürü.


07.11.2023

Diğer Haberler

Christie's Magnificent Jewels Müzayedesi’nde The Yellow Rose ile Rekor Satış

Christie's Magnificent Jewels müzayedesi, 15 Mayıs'ta Cenevre'deki Four Seasons Hotel des Bergues'de gerçekleştirildi.

DEVAMINI GÖR

Cannes Film Festivali’nde Kırmızı Halı Şıklığı

Dünya sinemasının en prestijli etkinliklerinden biri olan Cannes Film Festivali, her yıl Fransa'nın güneyindeki Cannes şehrinde düzenleniyor.

DEVAMINI GÖR

Sahne Onların: Penélope Cruz, Brad Pitt ve Chanel Iconic Handbag!

Penélope Cruz ve Brad Pitt, kariyerlerinde ilk kez Chanel Iconic Handbag kampanyasında bir araya geldi.

DEVAMINI GÖR

Krigler ile İmza Parfümünüzü Yaratın

Audrey Hepburn, John F. Kennedy ve Zelda Fitzgerald gibi isimlerin tercihi olan Krigler, aile şirketi olarak yüz yıldan fazla bir süredir öne çıkan markalardan biri olarak karşımıza çıkıyor.

DEVAMINI GÖR