Pokémon’a Tiffany yorumu


Dünyaca ünlü mücevher markası Tiffany, Amerikalı sanatçı Daniel Arsham ile bir iş birliği yaparak bizi çocukluğumuza götürüyor: Pokémon dünyasına!

90’lı yıllarda sadece çocukların dünyasını değil yetişkinlerin de gündemini saran Pokémon çılgınlığı, günümüzde yepyeni bir yorumla ve bu kez alışılmışın dışında bir mücevher koleksiyonunda geri dönüyor. Eğlenceli, dinamik ve çocuksu bir bakış açısıyla mücevher koleksiyonları içinde benzersiz bir yere sahip olan bu yeni proje, üstelik ünlü dünya markası Tiffany etiketiyle tüm dünyaya merhaba diyor! Ünlü Amerikalı sanatçı Daniel Arsham imzasını taşıyan koleksiyonun her parçası ayrı bir nostaljiyi içinde barındırıyor.

Çağdaş sanatçı Daniel Arsham’ın tasarladığı Tiffany koleskiyonu, oksitlenmiş gümüşten üretilen ve elmaslarla süslenmiş bir formla 18 ayar sarı altın malzemeli kolye ve kolye uçlarından oluşuyor. Farklı Pokémon figürleriyle çalışılmış koleksiyon, geçtiğimiz yıl Tokyo’da prömiyerini yapan Daniel Arsham’ın Pokémon temalı sanat sergisi “A Ripple in Time”a gönderme de yapıyor. 

Sanatçının sınırlı sayıda üretilen bu kapsül koleksiyonla ilgili yorumu ise bizimle aynı fikirde olduğunu doğruluyor: "En son Tiffany & Co. ile yaptığım iş birliği, pop kültürü, kuyumculuk ve sanatın bir kombinasyonu. Pokémon, çocukluğumdan bu yana büyük bir varlık gösterdi ve bu kapsül koleksiyonu, Pokémon'un benim işimde ve uzun süreli bir Tiffany & Co. gibi köklü bir marka ile olan ortaklığımda ne kadar etkili olduğunu gösteriyor. Her ikisi de geçmişin, şimdi ve geleceğin kültürel izinden ayrılmaz."


04.01.2024

Diğer Haberler

Christie's Magnificent Jewels Müzayedesi’nde The Yellow Rose ile Rekor Satış

Christie's Magnificent Jewels müzayedesi, 15 Mayıs'ta Cenevre'deki Four Seasons Hotel des Bergues'de gerçekleştirildi.

DEVAMINI GÖR

Cannes Film Festivali’nde Kırmızı Halı Şıklığı

Dünya sinemasının en prestijli etkinliklerinden biri olan Cannes Film Festivali, her yıl Fransa'nın güneyindeki Cannes şehrinde düzenleniyor.

DEVAMINI GÖR

Sahne Onların: Penélope Cruz, Brad Pitt ve Chanel Iconic Handbag!

Penélope Cruz ve Brad Pitt, kariyerlerinde ilk kez Chanel Iconic Handbag kampanyasında bir araya geldi.

DEVAMINI GÖR

Krigler ile İmza Parfümünüzü Yaratın

Audrey Hepburn, John F. Kennedy ve Zelda Fitzgerald gibi isimlerin tercihi olan Krigler, aile şirketi olarak yüz yıldan fazla bir süredir öne çıkan markalardan biri olarak karşımıza çıkıyor.

DEVAMINI GÖR